30. oktober er det slutt for direkteruten til Air France mellom Stavanger lufthavn Sola og Paris - to år etter første avgang.

Stor reiseaktivitet i oljeregionen fikk flyselskapene til å satse på flyvninger til Stavanger. Men nå merker også de oljenedturen.

Les mer her: Stavanger mister direkterute til Paris - men SAS nekter å gi slipp på Houston-ruten

Nå skriver den danske flynettsiden check-in.dk at også Lufthansa dropper sin rute mellom Stavanger og Frankfurt. Dermed er Lufthansa det andre europeiske flyselskapet på kort tid som trekker seg ut av oljebyen på grunn av alle kuttene som følge av nedgangen i oljeprisen.

Lufthansa har fløyet til Stavanger siden 2003, men i slutten av oktober er det altså slutt.

Færre konkurrenter for SAS

Fortsatt flyr imidlertid både KLM og British Airways til Stavanger.

SAS har heller ingen planer om å droppe sin «oljerute» mellom Stavanger og Houston, fikk DN opplyst i mai - selv om informasjonssjef Knut Morten Johansen innrømmet at ruten definitivt er påvirket av lavere aktivitet i oljebransjen.

Houson-ruten var opprinnelig tiltenkt den store oljeindustrien på den norske vestkysten, men en sterkt presset oljebransje har svekket etterspørselen, slik at SAS måtte se seg om etter andre kundegrupper for på sikt å sikre lønnsomhet på ruten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.