Kvinnen var en av 900 som mistet jobben i den første nedbemanningsrunden i 2015. Hun mente ansiennitet og kvalifikasjoner tilsa at andre burde mistet jobben før henne.

I tillegg mente kvinnen hun burde blitt vurdert for andre stillinger, og at det var sosiale hensyn som tilsa at hun burde beholdt jobben, skriver Stavanger Aftenblad.

LO-advokat Merete Akerø førte saken for kvinnen og argumenterte for at hun hadde et vern mot oppsigelse fordi hun hadde varslet om mobbing på arbeidsplassen, et varsel selskapet sier ble tatt alvorlig og fulgt opp. Retten fant ingen grunn til å behandle kvinnen som varsler med krav på spesielt vern i den aktuelle saken.

Tap på alle punkter

National Oilwell Varco sa i retten også at det ble foretatt en «grundig kompetansekartlegging» av kvinnen, og hun ble vurdert av sine ledere.

Stavanger tingrett konkluderte med at selskapet har gjort så grundige vurderinger som «en bør kunne forvente». Kvinnen tapte på alle punkter.

Hun må fratre stillingen innen utgangen av april og må også dekke 261.000 kroner i sakskostnader for arbeidsgiveren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.