National Oilwell Varco (NOV) melder torsdag om et underskudd i tredje kvartal på 1,36 milliarder dollar (11,2 milliarder kroner). Omsetningen endte på 1,65 milliarder dollar (13,6 milliarder kroner) – ned 50 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

I årets første ni måneder er underskuddet før skatt på 15 milliarder kroner mot et overskudd samme periode i fjor på ni milliarder.

Faller 69 prosent

Innen divisjonen Rig Systems, der NOVs norske datterselskap utgjør brorparten, var omsetningen i tredje kvartal 470 millioner dollar (3,9 milliarder kroner); en nedgang på hele 69 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Ordrereserven i denne divisjonen fortsetter å falle. Nye ordre på 185 millioner dollar i kvartalet utgjør kun 51 prosent av det som ble produsert og dermed forsvant ut av ordreboken.

I ettermarkedet (Rig Aftermarket) er omsetningen redusert med 44 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2015.

Tror på 2017

Toppsjef Clay Williams skriver i resultatmeldingen at det er tegn til bedring i det amerikanske markedet og at redusert global oljeproduksjon og høyere oljepris vil legge grunnlag for bedring i markedene internasjonalt i 2017. «I mellomtiden fortsetter vi aggressivt å kutte kostnader, øke effektivitet og investere I teknologi”, sier han.

NOVs norske datterselskap, som har sitt hovedkontor i Kristiansand, har siden ifjor vår redusert antall ansatte fra omtrent 5000 til 1900 og er nå igang med nedbemanningsrunde nummer fire som vil redusere arbeidsstokken med ytterligere 265 ansatte.

National Oilwell Varco (konsern)

 

Les også:
  Akastor selger datterselskap med kjempegevinst

Riggkontrakt til Cameron  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.