– Vi tror at arbeidsledigheten fortsatt vil øke i år, men at vi går inn i en moderat oppgangskonjunktur neste år. Dermed vil vi se en forsiktig bedring utover i 2017, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav til Dagbladet. Navs prognoser tar utgangspunkt i fortsatt nedgang i oljeinvesteringene i 2016.

– Den svake krona vil gi bedre tider for mer tradisjonell industri, som vil øke sysselsettingen og investeringene. Lav rente vil føre til mer bygging av jernbane og boliger. Det vil fortsatt være store geografiske forskjeller, og i Rogaland kan det ta lengre tid før det snur. Men det verste er over i 2017, mener Sørbø.

- Svært forsiktig omslag

Også Torbjørn Eika i Statistisk sentralbyrå (SSB) tror ting kan snu snart.

– Vi tror nedturen ikke vil vare lenger enn til sommeren. Da kommer det et svært forsiktig omslag, og arbeidsledigheten kan gå litt ned mot slutten av året, sier han. Også Eika viser til at det er geografiske forskjeller og sier dette illustrerer at bildet ikke er helt svart. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også:  - Jeg vet det ikke er et særlig godt budskap, men jeg er nødt til å være ærlig


Snart får vi vite mer om hvordan det egentlig står til med norsk økonomi

Følg markedsutviklingen på DN Investor.