I løpet av november mottok Nav varsler om oppsigelser og permitteringer av til sammen 4.100 personer, viser en pressemelding torsdag.

Dette er 1.700 flere enn i tilsvarende måned i fjor, opplyser Nav.

I november gjaldt 2.400 av de 4.100 varslene permitteringer, men tidligere i år har flertallet av varslene handlet om oppsigelser.

Industrien topper

Det er innen industrien at flest fikk varsel om oppsigelser eller permitteringer i november, fulgt av bygge- og anleggsnæringen og bergverksdrift og utvinning.

Hittil i år har Nav fått varsler om 27.700 oppsigelser og 17.700 permitteringsvarsler.

- Det er bedrifter innen oljebransjen og oljerelatert industri som rammes hardest, men vi får også inn varsler fra andre næringer, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i meldingen.

Flere enn under finanskrisen

Det er tilsynelatende flere personer som står i fare for å bli permittert eller sagt opp nå enn under finanskrisen i 2009.

Likevel tror ikke Nav at ledigheten vil øke like mye nå som den gjorde da, fremgår det av pressemeldingen.

- Under finanskrisen var det mange små bedrifter i bygg og anlegg som ble rammet og mange av dem hadde ikke plikt til å varsle Nav. Nå er det i større grad store bedrifter i oljerelaterte næringer som må nedbemanne og dermed fanger vi opp flere av de faktiske oppsigelsene og permitteringene enn vi gjorde i 2009, sier Vågeng.

Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst 10 ansatte som må varsle Nav.

Les også:

Asia i dag: Drukner i kontanter

Fikk ikke én eneste krone

- En historisk dag

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

 

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46 Min
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.