Olje- og gassprodusenter på britisk sokkel er i samtaler om omfattende samarbeid for å få ned kostnadene.

Premier Oil, en av de største «independents» på britisk sokkel, leder samtalene med en håndfull andre selskaper om å slå sammen deler av deres virksomheter, inkludert innkjøp, logistikk og finansavdelinger, skriver Financial Times søndag.

- Vi snakker om delte rigger, delt logistikk, delt backoffice. Vi er på et tidlig stadium, samtalene er ganske kompliserte og det er mange parter involvert, men dette kan bli ganske radikalt for industrien, sier konsernsjef Tony Durrant i Premier Oil.

I planene under diskusjon kan selskapene komme til å opprette en sentral innkjøpsenhet for utstyr, som ventiler og rør, som deretter kan leies eller kjøpes av de individuelle selskapene.

Følg markedet på DN Investor

Les også:   Statoil dropper ulykkesrigg dnPlus

- Vi begynner å se at produksjonsnivået i USA går nedover

  Asia i dag: Nye stormkast i vente

Engelsk skaper trøbbel på norske arbeidsplasser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv millard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert: