- Våre medlemmer og andre forteller om sjokkerende nestenulykker som ikke blir rapportert til norske myndigheter. Mange er ansatt på rene ringevikar-kontrakter og jobber langt mer enn det som er akseptert i Norge. Vi ser også at de får lønninger langt under norsk standard, sier områdeansvarlig Ommund Stokka i Industri Energi i en pressemelding.

Ifølge ham legger forholdene til rette for en skandale.

Industri Energi etterlyser politisk vilje til å ta ansvar for oljearpeidere på skip på norsk sokkel.

Idag opererer skipene på norsk sokkel uten at arbeidsgiverne må forholde seg til arbeidsmiljøloven, heter det i meldingen.

Bekymret

- Vi er bekymret for sikkerheten og arbeidsvilkårene til medlemmene våre og andre som jobber på disse skipene, og vi frykter at denne type lovløs virksomhet vil spre seg om ikke politikerne griper inn, sier Stokka.

- Lovverket ble etablert tidlig på 90-tallet, og i etterkant har en hel bransje etablert seg. Våre medlemmer krever at den skal reguleres på lik linje med resten av bransjen, legger han til.

Fagforbundet frykter at arbeiderne ikke tør å stille krav til arbeidsgiverne nå som det er så dårlige tider i bransjen.

- Petroleumstilsynet jobber nå med å kartlegge bruken av flerbruksfartøy på norsk sokkel. Det som står mellom dagens situasjon og lovregulering er politisk vilje. Det er uverdig at ikke politikere har tatt tak i dette før. Dette er et politisk valg om framtidens oljeindustri, sier Stokka.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Fersk oljerapport: Etterspørselsveksten i 2016 er en betydelig nedgang fra årets nivå

- Onshore er noe vi har stor tro på

Oljeprisene faller videre

Se DNTV: Sjokolade for klima

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert: