Oljeselskapet Pure E&P, tidligere Rocksource, legger ned virksomheten i Bergen. Samtlige 23 ansatte får tilbud om å flytte til hovedkontoret i Oslo, eller sluttpakke.

De ansatte fikk vite om tilbudet på et allmøte mandag ettermiddag, opplyser toppsjef Roar Tessem i Pure E&P til Dagens Næringsliv tirsdag.

- Avgjørelsen ber vi om at de gjør innen 11 dager, sier Pure-sjefen.

Det var bt.no som først omtalte nyheten mandag kveld.

- Familier rammet

Fristen sammenfaller med selskapets neste styremøte. Styret har allerede vedtatt en prosess, og hatt dialog med tillitsvalgte og selskapets HR-ansvarlige opp mot tilbudet som ble gitt mandag.

Det som imidlertid er klart er virksomheten i Oslo, som i dag huser 11 ansatte, ikke har rom for alle. Den 18. september vil det bli gjort opp status over hvem som har akseptert, og tatt videre beslutninger, ifølge Tessem.

- Det er klart at det jo er spredning på tilbakemeldingene, naturlig nok. Noen er veldig entusiastiske, andre ikke. Vi skjønner hele spennet, og det er jo familier som blir rammet, sier oljetoppen.

Etter det DN erfarer tilbys de ansatte lønn i tre måneder i tillegg til oppsigelsestiden på tre måneder. Tessem mener tilbudet er godt i dagens pressede oljemarked.

Kan bli tvunget

Selskapet sendte et formalisert og lovpålagt brev til Nav i forrige uke. Hvis de ansatte ikke svarer noe som helst, vil ledelsen ha drøftelsesmøter med hver enkelt og oppfordre dem til å gi et svar, sier Pure-sjefen.

- Vi ønsker at de skal benytte seg av den valgmuligheten de har, og vi ser for oss å få til frivillige løsninger for absolutt alle. Det er målsetningen, sier Tessem.

- Hva gjør dere dersom de nekter?

- Hvis de fremdeles ikke vil gjøre det, og de ikke vil slutte eller ta sluttpakke, og vi stenger kontoret i bergen, så er siste utvei for oss at vi blir tvunget til å si dem opp, sier Tessem.

- Snytt

Hovedtillitsvalgt Aasmund Vassel (37) sier de ansatte føler seg litt snytt etter at selskapet tidligere i år avviste å ville legge ned hovedvirksomheten i Bergen.

- Det er en blandet mottakelse, folk er ikke kjempefornøyd, sier han til Dagens Næringsliv.

De 23 ansatte i Bergen er folk fra sent i 20-årene til sent i 50-årene. Nå får de ti dager på seg til å vurdere om de vil ha jobb i Oslo, eller se seg om etter andre muligheter.

Vassel har vært ansatt siden 2005. Med kone, ett barn og hund, er det mange ting å tenke, påpeker han.

- Det er ikke mye tid for en såpass stor beslutning, man har jo partnere, familier og andre man må tenke på i denne situasjonen, sier Vassel.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Tilbys gründervirksomhet

Av de 23 ansatte er fire ansatt i datterselskapet Rocksource GeoTech. Selskapet driver med softwareutvikling, og utfører tolkningstjenester for oljeindustrien.

De fire får nå tilbud om å overta selskapet, eller sluttpakke, oppyser Tessem. Han er tydelig på at man må ha litt gründer i seg for å lykkes.

- Vi har sagt at finn ut om dere har lyst til det, så skal vi forhandle slik at de får en fornuftig pris, sier oljesjefen.

Tessem er åpen på at oljesmellen har vært sterkere og dypere enn det man så for seg for bare måneder siden.

Lengre nedtur

Etter at det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet Hitec Vision kjøpte seg opp til full kontroll på forsommeren har oljeprisen dykket ytterligere 20 dollar. Dermed må selskapet vende hver sten for å spare kostnader.

- Det man antar nå er at en gjenopphenting i oljeprisen vil ta enda lenger tid, og det er mange som blir påvirket, sier Pure-sjefen.

Les også: Norsk Industri advarer: Dette er starten på ny nedbemanningsbølge

Nå vil oljeselskapet fokusere på kjernevirksomheten, som er god forståelse av undergrunnen og subsea service, påpeker Tessem.

Samtidig har selskapet håpefulle andeler i Pil og Bue-funnene, der det nå bores brønner. Selv om selskapet primært vil lete og overlate produksjon til andre, ønsker også Pure "absolutt" sin del av produksjonen, ifølge Pure-sjefen.

- Vi føler vi kan lete- og produksjonsaktivitet. Vår jobb er å velge de rette lisensene, deriske disse ved godt teknisk arbeid med et godt team, gjøre funn og fremover være med på utbygging av noen av de, sier Tessem.

Les også: Oljeansatte fikk sparken - pantsetter huset

- Jeg tror det blir ganske lite hyggelig i neste runde
Byr 70 milliarder for oljeletingsselskap
 

Se DNtv: Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.