Gjennom selskapet M Vest har de to partnerne skaffet seg sju lisenser hittil. Den billigste ga de bare én krone for, skriver Bergens Tidende.

– Om det er mulig, ønsker vi å skape et bidrag til Olje-Bergen, sier Lars Moldestad om investeringene de to har gjort den siste tiden. Han mener det er riktig å gå inn i et marked mange nå vil ut av.

Flere tiår

– Rundt år 2000 var oljeprisen bare en firedel av det den er nå. Får vi kontroll på kostnadene, er olje- og gassektoren levedyktig i flere tiår fremover, mener han.

Moldestad sier mange av dem som nå selger lisenser, og i noen tilfeller gir dem bort, har inngått avtaler den gangen et fat olje kostet over 100 dollar. Med fallende priser må de prioritere hardere.

Moldestad kontrollerer 20 prosent av M Vest. De øvrige 80 står Trond Mohn for.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Siem tror det blir enda verre neste år


Selg unna oljefeltene nå (DN+)

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang m+  (DN+)

Kuttet 180 milliarder (DN+)