Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norge (NOV) kutter mellom 40 og 50 ansatte i Arendal, skriver Agderposten.

Fredag varslet boreutstyrsprodusenten om nok en ny nedbemammingsrunde der drøyt 520 ansatte må gå.

Bakgrunn: Rammes av en tredje oppsigelsesbølge

Oppsigelsene var ventet å ramme hovedkontoret i Kristiansand hardest.

NOV-ledelsen bekreftet fredag at APL Arendal, som er et NOV-selskap innenfor et annet felt enn hovedvirksomheten, ikke var omfattet av kuttene.

Kuvendingen ble presentert på et allmøte tirsdag formiddag, ifølge Agderposten.

- Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, med reduserte investeringer og vesentlig mindre nysalg, sier administrerende direktør i APL Arendal, Bjørn Reang til avisen.

Han venter at en reduksjon i antall ansatte på 40-50 vil bli gjennomført de nærmeste månedene, og at prosessen er ferdig innen utgangen av mai.

-  Vi jobber innenfor et segment som er utfordrende. Nysalg og ordrebok er ikke som ønsket, men vi ser nye prosjekter på sikt. Jeg tror dette året blir vanskelig, men vi har flere prosjekter håper å komme inn i. Men da snakker vi om 2017, sier Reang til Agderposten.

Av APLs totalt 295 ansatte, arbeider 225 ved kontoret i Arendal i dag. Tidligere har blant annet oljeservice-teknologiselskapet Sevan Marine og livbåtprodusenten Norsafe varslet oppsigelser i sørlandsbyen.

National Oilwells norske virksomhet er allerede mer enn halvert siden ifjor høst. For et år siden hadde NOV tett innpå 5000 ansatte og innleide i Norge.

I første runde måtte 600 innleide og 900 fast ansatte forlate selskapet.

På nyåret fikk ytterligere 900 ansatte ansatte oppsigelse. De fleste av disse har lønn ut april og er altså dermed ikke ute av selskapet.

Les mer: Halvert på Sørlandet

Innen sommeren vil dermed NOV være redusert med over 3100 ansatte; fra 5000 til under 1900 ansatte.

Vel 1400 av konsernets 2400 ansatte er ansatt i Kristiansands-regionen. Men det er først i slutten av mai selskapet vil ha bestemt hvem som må forlate NOV.

 

Følg markedet på DN Investor

Les også: Seadrill vil selge malaysisk oljeserviceselskap

Meglerhussjef: - Vi er nær en bunn  

Nå skal tyskerne få penger for å kjøpe elbil

Statoil-sjefen: Sikker på å tjene penger under 40 dollar fatet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sætre om nedgangen: - Veldig svake markedsforhold
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre sier resultatet til Statoil er preget av svake markedsforhold, men at resultatet hadde vært mye verre om det ikke hadde vært for bedret drift og mindre driftskostnader i selskapet.
02:07
Publisert: