Opptil 90 ansatte må gå fra offshoreselskapet DeepOcean i Haugesund som følge av lavere oppdragsmengde.

Den nye kuttrunden kommer etter at selskapet reduserte bemanningen med 30 ansatte i fjor, skriver nettavisen Maritime.

Daglig leder Ottar K. Mæland venter at den lave oppdragsaktiviteten vil vedvare. Det er sannsynlig at 90 må gå, men det kan bli justeringer nedover, ifølge ham.

- Dette er en trist beslutning for de det berører og deres familier, men nødvendig for å tilpasse et lavere aktivitetsnivå fremover, sier Mæland til Maritime.no

Han legger til at selskapet ikke er i posisjon til å tilby sluttpakker til de som må forlate selskapet, men vil fristille dem det gjelder i oppsigelsestiden.

DeepOcean disponerer 17 skip, som alle løper på kontrakt.

Et installasjonsfartøy tilhørende DeepOcean. Kilde: DeepOcean.
Et installasjonsfartøy tilhørende DeepOcean. Kilde: DeepOcean.

- Det vil være sannsynlig at noe vil bli tilbakelevert når kontrakter går ut. Noen løper ut i år, og det er mer sannsynlig at vi vil levere tilbake enn at vi fornyer kontraktene, sier offshoresjefen.

DeepOcean leverer undervannstjenester til ulikt offshorearbeid, og har virksomhet Storbritannia, Nederland, Brasil, Mexico og Singapore, i tillegg til Norge.

Selskapet har 1200 ansatte.

Les også: Frykter oljeprisen kan nå 25 dollar

Kraftig fall i oljelagrene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.