Mandag melder boligplattformselskapet Prosafe om at ytterligere to enheter suspenderes i Mexico. Det er imidlertid usikkert om selskapet vil få kompensasjon for suspenderingen.

- Hver dollar viktig

Prosafe-sjef Karl Ronny Klungtvedt mener det er vanskelig å gi en god guiding.

- Normalt vil man få kompensasjon. Men, gitt at tidene er som de er, må vi planlegge som at det ikke blir noen kompensasjon, selv om det kanskje burde være det, sier Klungtvedt til TDN Finans mandag

Prosafe-sjefen beskriver suspenderingen som overaskende.

- Selv om enhetene i Mexico er i den lave enden på inntjening er hver dollar viktig i disse tider. Utviklingen er noe vi veldig gjerne skulle vært foruten, sier Klungtvedt.

Store forpliktelser

Prosafe hentet inn 590 millioner kroner i en rettet emisjon i desember ifjor. I januar og februar fikk selskapet også på plass endringer i lånebetingelsene overfor henholdsvis bankene og obligasjonseierne. Selskapet tok levering av nybygget Safe Zehpyrus i januar og Safe Notos i februar, mens nybygget Safe Eurus ventes i løpet av 2016.

Prosafe har varslet driftsinvesteringer på 700 millioner dollar i 2016, som er samme nivå som foregående år, primært knyttet til avdrag for nybyggene. Selskapet venter drifsinvesteringene å komme ned til 50-60 millioner dollar fra 2017.

Samtidig sikter Prosafe inn mot årlige effektivitets- og kostnadskutt på 30-40 millioner dollar årlig.

- Spiser av bufferen

Prosafe-sjefen ønsker ikke å si noe om hva suspenderingene har å si for selskapet med tanke på finansieringsbehov. Flere analytikere TDN har vært i kontakt med frykter at selskapet har et milliardbehov og påpeker at bortfallet slår rett ut inntjeningen.

Bakgrunn: - Hele Mexico-flåten kommer til å være uten jobb

Dette bekreftes også av Klungtvedt.

- Det er selvsagt sånn at alle negative bidrag, sammenlignet med det som var forventet, spiser av den bufferen en hadde planlagt med, sier han.

- Noe vi ser globalt

Suspenderingene i Mexico skyldes at det meksikanske oljeselskapet Pemex jobber mot en budsjettpris på 25 dollar fatet.

- Dette gjør at de stopper mye mer vedlikehold enn det man normalt sett ville gjennomført. Det er noe vi ser globalt. Det stoppes muligens mer vedlikehold enn det som er naturlig, sier Klungtvedt.

Når det kommer til og muligheter fremover i Mexico sier han at dette avhenger av Pemex' vurderinger ved eventuell oppgang i oljeprisen. Enhetene kan arbeide i andre områder, men har hatt god drift i Mexico, og selskapet vil også følge muligheter der, ifølge Prosafe-sjefen.

- Vi har ikke gjort så detaljerte planer siden dette er såpass ferskt. Det viktige er å få et godt bilde av arbeid på kort og lang sikt og justere kostnadene, samtidig som vi bevarer opsjonalitet, sier han.

På spørsmål om noen av enhetene er skrapingskandidater sier han at dette i så fall vil innebære en ny strategisk vurdering.

Prosafe-aksjen er ned 12,2 prosent til 10,45 kroner på en svak Oslo Børs mandag formiddag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Det blir et stort byks

Riggeier vurderer rettssak mot Statoil  

Britiske oljeprodusenter diskuterer samarbeid

Frykter Statoil vurderer masseutflytting (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette er verdens rikeste
Dette er verdens rikeste
De har så mye penger som de fleste bare kan drømme om. Forbes har nylig sluppet sin årlige liste over verdens rikeste mennesker. Og for det 17. gang toppes den av Microsoft-grunnlegger, Bill Gates.
01:12
Publisert: