Regjeringen vurderer 13 tiltak for å gjøre oljeproduksjonen på norsk sokkel billigere og enklere. Fagforbundet Safe spår turbulente lønnsforhandlinger.

- Noen av disse forslagene får nakkehårene til å reise seg. Vi er bekymret, og oljearbeiderne føler seg presset fra alle kanter, sier HMS-ansvarlig og 2. nestleder i Sammenslutning av fagorganiserte i energisektoren (Safe), Roy Erling Furre, til Bergens Tidende.

Forslagene fra Petroleumsinstituttets rapport går blant annet ut på å øke gjennomsnittlig arbeidsuke fra 36 til 38 timer og å fjerne en time betalt pause ved 12 timers arbeidsdag.

Rapporten er oversendt Arbeids- og sosialdepartementet og Olje- og energidepartementet.

- Departementet har rapporten til vurdering, og kan ikke på nåværende tidspunkt gi noe svar om tidsfrister for videre oppfølging, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i en epost til Bergens Tidende.

- Det er uhørt om regjeringen griper inn. Det vil bli ampert og meget turbulente treparts- og lønnsforhandlinger. Trepartssamarbeidet vil bli ødelagt, og vi frykter lange arbeidsøkter og utslitt arbeidsstokk, sier Furre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.