Seismikkselskapet Polarcus har fullført selskapets finansielle restrukturering, ifølge en melding torsdag.

"Polarcus er tilfreds med å kunne annonsere at betingelsene for restruktureringen har nå blitt oppfylt og at de ulike finansieringsavtalene har blitt endret som varslet under restruktureringen. Følgelig har den tekniske endringen av selskapets tidligere utstedte obligasjoner blitt iverksatt", heter det.

Polarcus har slitt med å holde hodet over vannet og hadde per august 2015 en gjeld på 5,2 milliarder kroner. Selskapet skrev tidligere denne måneden ned seismikkutstyr, båter og annet for 2,1 milliarder kroner.

Polarcus varslet i begynnelsen av januar å ha fått skriftlig støtte for en restrukturering av selskapets balanse fra selskapets banker, utleiere og enkelte obligasjonseiere og aksjonærer.

Restruktureringen ville redusere selskapets gjeldsnivå betydelig med reforhandlede leievilkår og nye innløsningskurser på obligasjonene med et mulig gjeldsreduksjonspotensial på 280 millioner dollar.

I tillegg vil gjeldsbetalingene over de neste to årene bli redusert med rundt 140 millioner dollar.

Les mer: Nå skal Polarcus restrukturere

Polarcus annonserte også nylig ytterligere kostnadsreduksjoner der 15 ansatte må gå, inkludert ledelsesposisjoner.

Antall ansatte var i forkant redusert med om lag 26 prosent som del av programmet implementert ved utgangen av 2014.

Polarcus vil gjennom den godkjente restruktureringen utstede 463,491,579 B-aksjer pålydende 0.0013 dollar til hver av obligasjonseierne som har valgt alternativ B i restruktureringsforslaget.

Etter dette vil Polarcus ha en utstedt aksjekapital på nær 14 millioner dollar fordelt på omlag 67 millioner aksjer med pålydende 0,2 dollar per aksje og nær en halv millioner B-aksjer med pålydende 0,0013 dollar. Samtlige aksjer har like rettigheter, både med tanke på stemmer og utbytte.

"Selskapet vil arbeide mot å fusjonere de to aksjeklassene, men kan ikke noen garanti for at dette vil bli gjort i det dette er gjenstand for forhold utenfor selskapets kontroll", heter det.

Polarcus-aksjen har nær halvert seg sålangt i år, og er ned nær 90 prosent det siste året. Selskapet prises til 57 millioner kroner.

Polcarus-aksjen er ned nær 12 prosent knappe halvtimen etter åpning på Oslo Børs torsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - 30 dollar per fat er nå et gulv
- Vi er ikke til bunns i denne saken
  Argentina nær avtale med amerikanske kreditorer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN TV: Hvalhviskeren
Hvalhviskeren
For 16 år siden ga Tony Wu opp sitt etablerte liv for å leve tett på hvalen. Nå har en av verdens beste undervannsfotografer kommer til Senja for å komme tett på spekkhuggeren.
02:20
Publisert: