Oljebransjen får et skattekutt på 630 millioner kroner neste år, hvis regjeringen får det som den vil.

Skattekuttet var nevnt i en pressemelding fra Finansdepartementet da statsbudsjettet ble lagt fram tidlig i oktober, ifølge Aftenposten.

Likevel er det ikke blitt omtalt i mediene før nylig. Den første som skrev om saken, var Norsk Klimastiftelse i et innlegg på nettstedet energiogklima.no.

Mens regjeringen vil gi oljebransjen lavere skatt, har den foreslått et kutt på 378 millioner kroner i Norges regnskogsatsing. De samlede kuttene i miljøbistanden er på over 1 milliard.

– Det er uakseptabelt at regjeringen i klimaåret 2015 skal gi oljebransjen en slik skattelette, sier Truls Gulowsen, leder av Greenpeace Norge, til Aftenposten.

Skatteletten neste år skyldes ulike forslag til endringer i skattesystemet. Tanken er likevel at statens inntekter fra oljenæringen skal være uendret fram mot 2018, ifølge finansminister Siv Jensen (Frp).

– Vi vil legge til rette for forutsigbarhet og langsiktighet for det oljerelaterte næringslivet. Det er ikke slik at det er en solnedgangsindustri, selv om noen håper det, sier hun til Aftenposten.

Regjeringspartiene sitter for tiden i forhandlinger om neste års budsjett med samarbeidspartiene Venstre og KrF. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Opec-produksjonen falt noe i oktober

Norges Bank: To forhold kan forsterke tilbakeslaget i norsk økonomi

Draghi: Nedsiderisikoen for økonomien er «godt synlig»

Se DNTV: - Jeg lever av tillit

- Jeg lever av tillit
Jo Lunder er kristisk til Økokrim
01:06
Publisert: