Sammen med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) besøker statsministeren denne uka de deler av landet som er hardest rammet av økt arbeidsløshet.

– Jeg blir møtt med mange mennesker som vil vise at de selv gjør noe, de omstiller bedrifter og viser at de har sin egen kraft til å gjøre endringer, sier Solberg til NTB.

– Offensive

På besøksrunden var tiltakspakken fra regjeringen samt muligheter, omstilling og nye jobber sentrale samtaletemaer.

– De leter etter nye markeder selv. Jeg opplever at mange er offensive, og de sitter ikke bare og venter på at andre skal løse utfordringene, sier Solberg.

Solberg og Hauglie startet besøket med å møte arbeidsledige på Mulighetsterminalen. Stedet er et samarbeid mellom Stavanger kommune og Nav Rogaland. Det fungerer som møtested for arbeidssøkende i regionene som vil bygge nettverk, og ellers som arena for jobbmesser, foredrag og kurs.

Mener tiltakspakken virker

Ledigheten har gått noe ned i Stavanger-regionen og antallet jobber som lyses ut er noe flere. Solberg sier regjeringens tiltakspakke virker, og at det er viktig å stimulere de positive tegnene man ser.

– Vi har sett på oppussing i Hollenderbyen i Flekkefjord, for eksempel. Kommunen er flink til å lage prosjekter, og også sørge for at det er de arbeidsledige som får muligheten, sier hun.

Solberg og Hauglie besøker også bedrifter i Klepp, Flekkefjord og Kristiansand i løpet av mandag. Senere i uken skal de innom blant annet Bergen, Ålesund, Stord og Haugesund. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Super-pt Frank-Idar tjener over en million i året  

Arbeidsgivere legger større vekt på karakterer enn tidligere  

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.