Støre er ikke fornøyd med regjeringens innsats for dem som rammes av oljesmellen, skriver VG.

– Regjeringen kan ikke klandres for at oljeprisen har falt eller at det er børsuro. Denne utfordringen er annerledes enn finanskrisen i 2008, og den er mer isolert til enkeltnæringer og enkeltdeler av landet. Men det er regjeringens ansvar å møte den, og den innsatsen mener jeg er mangelfull, sier Støre og er ikke nådig i sin vurdering.

– De har kommet med for lite for sent og konsekvent vært på etterskudd.

Samtidig som han sier han ikke er for å subsidiere næringer som sliter, mener han det er mulig å ta grep for å avhjelpe situasjonen. Solberg lover på sin side at statsbudsjettet som legges fram neste uke vil inneholde nettopp tiltak for å møte oljesmellen.

– Det store oljeprisfallet siden i fjor sommer gjør at omstillingen kommer raskere enn noen kunne vente, sier statsministeren og sier den økte arbeidsledigheten skal bli møtt med «kraftig satsing på arbeid og aktivitet på verftene».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.