Prisen på brent nordsjøolje har falt med nye 1,5 prosent i Asia på onsdag og omsettes til 65,8 dollar. Amerikansk råolje ligger tre dollar lavere etter en svak oppgang på tirsdag.

En iransk tjenestemann i landets oljedepartement forventer at oljeprisen vil fortsette å falle. Årsaken er uenigheten innad i OPEC. Hvis Iran kommer til enighet med vestlige land i løpet av de neste månedene kan de økonomiske sanksjonene bli fjernet.

- Legger opp til lavere priser

- Iran ønsker å øke oljeproduksjonen til 4,8 millioner fat daglig, sa Mohammad Sadegh Memarian, som leder analyseavdelingen i oljedepartementet, under en konferanse i Dubai på tirsdag.

Oljeanalytikere tror OPEC, som står for rundt 40 prosent av verdens samlede oljeproduksjon, vil innkalle til et ekstraordinært møte i første kvartal.

- OPEC er som en dysfunksjonell familie, det er ingen utsikter til en reduksjon i den amerikanske oljeproduksjonen og det er mangel på geopolitiske bekymringer. Alt dette legger opp til lavere priser, sier sjefstrateg Michael McCarthy hos CMC Markets i Australia til Bloomberg News.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Frykter masseoppsigelser og store ulykker

 

Saudi-Arabia vil kutte sin oljeavhengighet