I forrige uke var en rekke delegater samlet i Geneve for å vurdere Microsofts dokumentstandard Ooxml (Open Xml) for ISO-sertifisering. Open Xml konkurrerer med standarden ODF som allerede er antatt av Norge og andre land som standard for offentlige dokumenter tilgjengelig på internett.

Det var satt av en hel uke for vurderingen av Open Xml som åpen standard. Delegatene selv hadde meldt inn 1.100 kommentarer til standarden og ulike statlige standardiseringsorganer verden rundt hadde sendt inn 3.500 kommentarer. Bare 20 prosent av disse ble diskutert.

Resten ble godtatt uten diskusjon.

Sannsynligvis feil
- Om de nåværende spesifikasjonene låses og antas som standard må vi anta at Open Xml vil inneholde flere hundre feil, sier Frank Farance som ledet den amerikanske delegasjonen til Idg News.

Farance forteller videre at av de 20 prosentene som ble behandlet var det så og si ingen av kommentarene som gikk gjennom uten at det ble foreslått endringer. Han mener det er forhastet å bare sette av en uke til å vurdere 6.000 sider med kommentarer rundt en standard.

Open Xmls reviderte standard blir nå sendt over til 87 nasjonale standardiseringsorganer som skal stemme for eller mot ISO-sertifisering av den reviderte Open Xml-standarden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.