- Peak Oil eksisterer ikke, og verden har masse petroleumsreserver, sier konsernsjef Abdallah S. Jumah i Saudi-Aramco til Finansavisen. Han avviser teorien om at verden har nådd toppen av oljereservene.

Hold deg oppdatert på oljenyheter -

Sett DN Energi.no som din startside!

Saudi-Arabia mener selv de er i besittelse av 25 prosent av de globale oljereservene. Landets estimerte oljereserver er på 730 milliarder fat, og bare 15 prosent av disse er brukt opp, ifølge statsoljeselskapet Aramco.

Aramco planlegger å øke kapasiteten for oljeproduksjon fra rundt 10 millioner fat per dag i 2004 til 12 millioner fat per dag i 1009. I 2015 venter selsksapet å øke produksjonskapasiteten til 15 millioner fat. Det er imidlertid ikke meningen å produsere all oljen.

Saudi-Arabia, som det viktigste landet i Opec, vil ha reservekapasitet tilgjengelig som kan settes inn for å stabilisere marekedet i tilfelle annen oljeeksport rammes eller kriser, sabotasje eller naturkatastrofer, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Hva mener du? Diskutér saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.