PhotoCure meldte igår at det har fått signaler fra de amerikanske helsemyndighetene (FDA) om at en avgjørelse angående hudkreftmiddelet Metvix vil være ferdigbehandlet senest 27. juli.

Det gjør at Corporate Advice & Research (CAR) blir fra seg av begeistring for aksjen, til tross for at analysebyrået ikke har truffet planken helt ved tidligere anledninger. CARs seksmåneders kursmål er nedjustert fra 85 kroner i mars til 75 kroner.

Siden mars har PhotoCure-kursen gått fra 52 kroner til 48 kroner, men handles idag for 54,50 kroner.

Kjøpt tid
Selskapet har kjøpt seg mer tid, samt eliminert noe usikkerhet ved å nærmere konkretisere når en avgjørelse vil finne sted, mener CAR.

- FDA har som et ledd i evalueringen angivelig bedt om en oppdatert bivirkningsrapport for Metvix. Denne rapporten ble ifølge PhotoCure sendt til FDA i mai. Selv om dette innebærer en utsettelse i forhold til forventet tidspunkt for en avkl#229, har vi nå fått en spesifikk dato å forholde oss til, skriver CAR i dagens morgenrapport.

Penger på gaten
CAR tror en FDA-godkjennelse vil løfte PhotoCure-kursen til 62-63 kroner.

- Ettersom vi anser sannsynligheten for et positivt utfall hos FDA å være meget høy (over 90 prosent), kan dette være ’penger på gaten’. Videre ser vi for oss et løft mot vårt seks måneders kursmål på 75 kroner etterhvert som en positiv nyhetsstrøm mht. fremgangen i salget av Metvix, godkjennelse av Hexvix (mot blærekreft), samt signering av en kommersialiseringsavtale og til slutt lansering av Hexvix, når markedet. Her vil det lønne seg å være i forkant, skriver CAR.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.