Arkitekt Finn Sandmæl går kraftig ut mot at Fylkesutvalget i Akershus har avslått Kjell Inge Røkkes planer om å bygge et 50 meter langt hus med garasjeplass for 14 biler og tre brygger på Konglungen i Asker.

Duger ikke
I et leserinnegg i Asker og Bærums Budstikke fyrer Sandmæl av en sjelden kraftsalve. Han mener at kvinnelige politikere som ikke duger hverken på kjøkkenet eller soverommet har stoppet Røkkes planer.

«Hva er feil med de kvinnelige politikere? Har de entret politikken som kompensasjon for hjemlig udugelighet på kjøkkenet eller soverommet?», skriver Sandmæl i leserinnlegget.

Offer for hormoner
Arktitekten hevder overfor VG at Røkke er blitt offer for hevngjerrige «premenstruelle kvinner» i byggesaken.

- Det er på tide å få det ut: At kvinner i alle lag, fra bygningsvesen til fylkesnivå, har fått politikerne til å fatte en avgjørelse på gale premisser, sier Sandmæl.

I leserinnlegget pøser han ifølge VG på med kjønnsbestemte beskrivelser av sentrale kvinner i Røkke-saken:

«Med kvinnelige saksbehandlere skal du som mann få føle hva hormonell syklus gjør med individets karakter.»

Initiativ i sengen
Han beskriver nærmere hvordan kvinners menstruasjonssyklus i Røkkesaken har påvirket saksbehandlingen.

"I Røkke-saken har flere sentrale kvinners syklus tydeligvis interferert. Disse kvinner blir pirret til et slikt initiativ i denne byggesak, et initiativ mannen i likestillingens tidsalder ønsker han opplevde på soverommet, men dessverre heller får servert i Budstikka ", skriver han i leserinnlegget ifølge VG.

Sandmæl har tidligere hatt oppdrag for Røkke, men han han er ikke arkitekt for Røkkes byggeprosjekt på Konglungen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.