Rådgiver og megler Harald Moræus Hanssen (44), har de siste tre årene tjent over 900 millioner kroner på venstrehåndsarbeid gjennom sitt selskap As Uthalden, skriver Dagens Næringsliv.

Pessimist
Nå plasserer han pengene på konto i DnB Nor og det anbefaler han mange andre å gjøre også.

- Resultatet ifjor var vanvittig. Nå lar jeg pengene stå på en konto i DnB Nor som gir en avkastning på litt over seks prosent. Det vil jeg anbefale veldig mange andre å gjøre også, for dette kommer til å ende i tårer. Jeg er pessimistisk og tror det blir veldig vanskelig å slå den avkastningen en kan få ved innskudd i en trygg norsk bank. Sånn som markedene er vil det bli vanskelig å utkonkurrere bankrenten, sier megler og rådgiver Harald Moræus Hanssen i Fearnely Fonds til DN.

Til daglig jobber Moræus Hanssen med å gi råd til investorer og selskaper i forbindelse med salg, oppkjøp og finansiering innen shipping og offshore gjennom meglerhuset Fearnley Fonds. Ved siden av hovedjobben som rådgiver, har han sin personlige sparebøsse, as Uthalden, som tjente 576,3 millioner kroner før skatt ifjor.

Cosco-eventyr

De enorme gevinstene ifjor skyldes at Moræus Hanssen i løpet av fjoråret solgte stort sett alt som hadde med shippingaksjer og skipsandeler og som hadde ligget i selskapet i fire-fem år. Blant annet investeringen i Cosco Corporation. Verdien av dette selskapet, som driver med en blanding av tørrlastbåter og reparasjonsverksteder i Kina, steg fra 2003 og til slutten av 2007 fra 100 millioner dollar til 12,2 milliarder dollar.

- Uthalden er en bigeskjeft for meg. De neste par årene blir vel jobben stort sett bare å ringe kontofonen i DnB Nor en gang iblant, for å sjekke at pengene fortsatt står der, sier Moræus Hanssen til avisen.

Hva mener du: Aksjer eller pengene i banken? Ta debatten under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.