Sjefen for olje- og gassdivisjonen i Hydro, Tore Torvund, skal ha forklart i granskningsrapporten som ble lagt fram tirsdag at Eivind Reiten kjente til korrupsjonssaken i Libya.

Dette melder NRK.

Torvund satt som sjef i olje- og gassdivisjonen da millioner av dollar ble utbetalt til en agent i Libya i det som kan være korrupsjon.

Flere dokumenter som VG har fått adgang til, skal dokumentere at Hydros konsernsjef Eivind Reiten allerede i 2001 fikk vite om mulig korrupsjon i Libya.

Les DN.no-kommentar: Pinlig dag for Reiten

Reiten sitter
Torvund var en av flere som tirsdag måtte gå fra stillingen sin, mens Reiten selv blir sittende etter at konsernsjefen i Norsk Hydro tirsdag ble «frikjent» av sin egen styreleder, Terje Vareberg, med støtte av advokaten som ledet selskapets interngransking, Jan Fougner.

Konsernsjefen i StatoilHydro, Helge Lund, avslo bestemt å kommentere Reitens rolle, men ga på sin egen pressekonferanse tydelig uttrykk for at han var kritisk til at Hydro ikke hadde opplyst om Libya-saken da de to selskapene Statoil og Hydro var i sluttfasen av fusjonsdrøftingene.

Les også: Lund kritisk til at Hydro holdt munn

Eivind Reiten har selv sagt at han ikke visste noe om korrupsjon. Økokrim skal nå vurdere om de skal starte etterforskning i saken.

"Utsatt posisjon"

Terje Nustad, leder av SAFE (Sammenslutningen av fagorganiserte i energisektoren), sier til Dagsavisen onsdag at Reiten bør gå.

– Det er direkte usannsynlig at Reiten ikke fikk vite noe om forretningsvirksomheten som fant sted i Libya da Hydro kjøpte opp Saga petroleum, sier han.

– Etter mitt syn sitter han nå i en svært utsatt posisjon med en såpass svekket tillit at jeg gjerne skulle sett at han forsvinner ut, slår Nustad fast.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.