Federal Reserve kan stå overfor et imageproblem, der banken oppfattes å overreagere på et fallende aksjemarked.

Det skriver Wall Street Journals Fed-journalist Greg Ip fredag.

Kritikken kommer etter at Fed kuttet fed funds-renten med 75 basispunkter tirsdag. Blant trekkes det frem at sentralbanken tirsdag ikke var kjent med at Societe General var i ferd med å stenge posisjonene traderen Jerome Kerviel hadde satt banken i, noe som kan ha vært årsaken til det store kursfallet som regnes for å ha motivert Fed til å kutte renten.

- Det ser ut som de ble klemt inn i et hjørne for å kutte rentene, sier sjeføkonom Lou Crandall i Wrightson ICAP.

Les: Falsk alarm ga Fed-kutt

- Jeg trodde det var en spøk

- Heller panisk
Crandall sier at Fed hevder å ha reagert på aksjefallet på en hensiktmessig måte ettersom det truet den finansielle stabiliteten. Imidlertid mener han at det argumentet vil bli vanskelige å argumentere for hvis fallet i markedet viser seg å ha vært forårsaket av en spesiell situasjon.

Også George Soros har kritisert rentekuttet, for å ha vært "heller panisk", ifølge FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.