Det skjer samtidig som nye tall viser at arbeidsledigheten i landet stiger. Ledigheten i USA er nå på om lag 10 prosent, og viser ingen tegn til å synke.

Lovforslaget Obama snakket om torsdag, har som mål å etablere et fond på 30 milliarder dollar. Penger fra fondet skal sprøytes inn i lokale banker og derfra gis videre som lån til småbedrifter. Lovforslaget vil også gi småbedrifter en skattelette på om lag 12 milliarder dollar over en periode på ti år.

Obama anklager republikanerne i Kongressen for å hale ut tiden slik at lovforslaget ikke når fram til avstemning før kongressvalget i november.

– Dette er å blokkere for eiere av småbedrifter, som ikke kan få lån og den skatteletten de trenger for å få bedriften til å blomstre. Det er en blokkering av sunn fornuft, sa Obama.

Demokratene ligger an til å gjøre et dårlig valg, mye på grunn av den økonomiske krisen og høye ledighetstall. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.