Den amerikanske resesjonen er trolig over, mener den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke.

- Teknisk sett er det svært sannsynlig at resesjonen nå er over, sa Federal Reserve-sjefen etter en tale i Brookings Institution i Washingon tirsdag.

Han mener imidlertid at det er fare for at arbeidsmarkedet vil forbli svakt gjennom 2010 fordi veksten vil bli for svak til å skape nye arbeidsplasser. Han understreket imidlertid at dette er prognoser, og at han kan ta feil.

Trygg på at reformen kommer
Bernanke sa også at han var trygg på at Kongressen vil komme i mål med arbeidet rundt nye reguleringer for Wall Street.

Ifølge Marketwatch er det mange analytikere som tviler på om Kongressen er i stand til å få på plass både en reform i helsesystemet og i det finansielle systemet i år. Bernanke sa at han ikke deler denne tvilen.

- Jeg er ganske trygg på at en omfattende reform vil komme, sa Bernanke.

I talen forsvarte Bernanke både Federal Reserves og andre sentralbankers måte å håndtere krisen på.

Mindre skyggebanksystem
På spørsmål fra salen etter talen sa Bernanke at det såkalte skyggebanksystemet i USA, som også inkluderer verdipapiriseringen av lån, trolig vil være mindre og bli gjenstand for større grad av tilsyn enn tidligere.

- Jeg tror at skyggebanksystemet, i det minste på mellomlang sikt, ikke vil bli like stort som det var tidligere, sa Bernanke i Brookings Institutions.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.