En restrukturering av gresk statsgjeld vil føre til en kollaps i landets økonomi ettersom de greske bankene da vil påføres så store tap at de ikke kan tilby tilstrekkelig lånefinansiering.

Det sier rådsmedlem i Den europeiske sentralbanken Jurgen Stark til Die Zeit onsdag.

- Gjelden må betjenes
Stark ser heller ikke behovet for en restrukturering og mener landet kan redusere statsgjelden tilstrekkelig dersom kuttforslagene gjennomføres. Stark venter at Hellas tar ansvar for sin egen statsgjeld.

- Hellas har påtatt seg gjeld og det er ingen som har tvunget dem til det. Gjelden må betjenes, både den til private og offentlige långivere, sier Stark.

Kravene ikke større enn normalt
Stark mener innstrammingskravene fra Det internasjonale pengefondet (IMF) og EU kan sammenlignes med de som tidligere er stilt ovenfor andre låntakere.

- Programmet som er avtalt med Hellas er ikke mer krevende enn det som tidligere er avtalt med andre land (..) de som sier at tiltakene ikke er bærekraftige må sette seg inn i situasjonen enkelte fremvoksende økonomier og asiatiske land har vært gjennom tidligere, sier Stark.

Les også: «Selvmordsavstemning» i Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.