På et bakteppe av nye funn i Nordsjøen, fortsatt høye oljepriser og ventede gigantinvesteringer trekker oljebransjen nok en gang til Holmenkollen for Paretos årlige olje-og gasseminar.

I løpet av to korte dager vil mer enn 100 selskaper presentere samtidig som toppsjefer fra både inn og utland inngår i hektisk møteaktivitet i det nærmeste man kommer finansiell speed-dating.

Søker nye investorer
Konsernsjef Scott Kerr i riggselskapet Sevan Drilling er tilbake i år igjen og håper å tiltrekke seg nye beilere.

- Vi forventer å møte noen nye potensielle investorer, og det er også bra og høre hva konkurrentene våre sier om markedet, sier Kerr til DN.no.

Den tidligere Noreco-toppsjefen tok over jobben som toppsjef i Sevan Drilling ifjor sommer etter at riggvirksomheten som ble skilt ut fra Sevan Marine, hadde vært ledet av Sevan-gründer Jan Erik Tveteraas.

Færre ledige rigger
Selskapet med sine sylinderformede rigger har to enheter på kontrakt for det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras i Brasil, og to nybygg under konstruksjon for levering i 2013 og 2014. Utsiktene til kontrakter er gode, og markedet har bestemt endret seg siden fjoråret på samme tid, ifølge Kerr.

- Markedet har endret seg og det er større etterspørsel, og færre rigger for levering i markedet. Og spesielt for selskaper som Petrobras og andre, så fortsetter etterspørselen å vokse, sier toppsjefen.

- Børsens billigste riggaksje
Sevan Drilling har gått som en kule på børsen sålangt i år og er opp rundt 30 prosent. Tross dette mener flere at aksjen har betydelig potensial.

DNB Asset Management mener aksjen er børsens «billigste» riggaksje, og «halv pris av Seadrill», opplyser leder for forvaltningen av norske aksjer, Odd Einar Lillebostad til DN.no.

Rigg-giganten Seadrill med John Fredriksen i førersetet eier 28,5 prosent av selskapet, og DNB-fondene tror at Seadrill kan komme til å kjøpe hele selskapet, som gir en god match med gigantens operasjoner i Brasil.

- Vi vet ikke om Seadrill ønsker å kjøpe, men vi tror det er en bra match til deres Brasil-virksomhet. Caset står ellers fint på egenhånd og dét er grunnen til at vi eier den, sier Lillebostad til DN.no.

- Vil ikke bli overrasket
Sevan Drilling-sjefen er ikke ukjent med problemstillingen, men unngår å spekulere i hvorvidt hovedaksjonæren ønsker en større del av kaken. Han vil imidlertid ikke bli overrasket skulle det skje.

- De har sagt fra starten av at de så mange synergier i Brasil. Om det skjer, så vil vi ikke være overrasket, men vi vet ikke hva de planlegger å gjøre. Jeg tror også de sa i sin kvartalsrapport at de vil se på et nærmere samarbeid, men jeg vet ikke helt hva det betyr heller, sier en munter Kerr.

Les også:
Søkkrike norske riggmilliardærer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.