Idar Harry Vollvik (45) er gründeren som tjente én milliard kroner på mobileventyret Chess, for så å gamble bort alt på aksjemarkedet.



- Hva er den største fordelen med å være rik, Idar Vollvik?

- Den største fordelen er definitivt å ha frihet til å gjøre det meste du har lyst til å gjøre. Tid er det beste som kan kjøpes for penger. Jeg synes det er godt å ha muligheten til å reise både langt og raskt, svarer Vollvik i sommerpraten med DN.no.

- Den største ulempen er at man risikerer å bli lat og miste sulten på å lykkes. Pengene du har tjent kan gjøre at du allerede føler du har oppnådd nok, tilføyer han.

Den første millionen
I 2001 kjøpte Vollvik mobilselskapet Chess for fire millioner kroner. Etter fire år kunne han selge selskapet for 2,4 milliarder kroner. Vollvik satt selv igjen med over én milliard kroner etter salget. Ett år senere var han god for over to milliarder kroner.

- Hvordan tjente du egentlig din første million?

- Den første millionen min tjente jeg på å selge mange mobiltelefoner, ler Vollvik.

Viktige råd
Etter et turbulent kaosår på børsen, gamblet Vollvik bort begge sine milliarder. Siden har han ikke ligget på latsiden.

Etter å ha kvittet seg med gjeld i hundremillionersklassen, begynte han i 2009 å jobbe med selskapet Ludo.

- Hva er dine tre viktigste råd for å lykkes i business?

- Du må først og fremst være arbeidsom. Du må tørre å gå dine egne veier, men du er også avhengig av å ha flinke folk rundt deg.

- Fint signal
Businesscomebacket med Ludo til tross, formuen han hadde i 2005 er fremdeles lysår unna. Dersom Vollvik skulle tjent den inn igjen, betaler han gjerne formuesskatt.

- Formuesskatten bør ikke fjernes. Når du er så «heldig» og har så stor formue at du må betale formueskatt, så er det en liten beskatning i det store og hele. Jeg synes uansett det å beskatte av en stor formue er et fint signal å gi til samfunnet som en helhet, sier Vollvik.

Følg med på DN.no for flere spennende intervjuer i denne serien fremover.

Les også:
<b>- Odd, dette er ikke normalt</b> (Odd Reitan)
<b>Slik forsvarer sjeføkonom skyhøye meglerlønninger</b> (Harald Magnus Andreassen)
<b>- Jeg har ikke mye utdannelse å slå i bordet med</b> (Elina Krantz)
<b>- Suksess kommer ikke uten store tap</b> (Jens Ulltveit-Moe)
<b>- Ulempene ved å være bemidlet er sterkt overdrevet</b> (Christian Ringnes)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.