Et presset byggemarked, med knapphet på arbeidskraft og byggematerialer, gir brister i kvalitetssikringen, mener administrerende direktør Johan Dolven i Help Forsikring.

- Det er en risikosport å kjøpe ny bolig hvis man ikke kjenner entreprenøren godt. Kjøpere som betaler ekstra for en ny bolig i den tro at man sikrer seg mot irriterende feil, må tro om igjen, sier Dolven til Finansavisen.

Les også: Truer med kontrollregime


40 prosent

Help Forsikring spesialiserer seg på kjøperforsikring for både nye og brukte boliger, som et motstykke til den mer kjente eierskifteforsikringen på selgersiden.

Ifølge Dolven må rundt 25 prosent bruke forsikringen etter å ha kjøpt en brukt bolig, mens de etter at de begynte å dekke nye boliger i januar allerede er oppe i en andel på over 40 prosent.

Dolven sier til avisen at det som bygges i rolige perioder ofte viser seg å være mer solid enn det som bygges i en boom.

-All time high
Også byggenæringen innrømmer at det er høy feilandel.

- Det er klart det er en høy feilandel, og det skyldes sterkt press i markedet. Vi er på all time high, sier administrerende direktør Sverre A. Larsen i Byggenæringens Landsforening (NBL) til avisen.

Les også: - Klag på byggefeilene

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.