Det melder Bloomberg News onsdag.

- Stormen vil kunne redusere BNP med opptil 0,2 prosentpoeng i dette kvartalet, sier Mark Vitner, seniorøkonom i Wells Fargo & Co. i Charlotte, Nord-Carolina, til nyhetstjenesten.

Han fremholder at kostnadene i form av tapt produksjon vil kunne beløpe seg til om lag 30 milliarder dollar.

Konsulentfirmaet IHS Global Insight anslår den mulige BNP-svekkelsen til mellom 0,1 og 0,6 prosentpoeng, i forhold til firmaets tidligere vekstanslag for fjerde kvartal på 1,6 prosent.

I tredje kvartal var BNP-veksten på 2,0 prosent på årsbasis.

- Ikke katastrofalt, men...
- Dette er ikke katastrofalt, men det er ikke trivielt. Det er betydelige forstyrrelser i handelsstrømmene, både i import og eksport, samt skadevirkninger i produksjonen og i tjenesteytende næringer. Kombinasjonen av dette påvirker USAs økonomi, sier Gregory Daco, økonom i IHS Global Insight, til Dow Jones Newswires.

Barclays sier i en markedsrapport onsdag at det er for tidlig å beregne stormens effekt på USAs økonomi.

- Det er imidlertid klart at konsekvensene vil bli følt av virksomheter i mange dager fremover, idet stormkostnadene telles opp, og planer om gjenoppbygging utarbeides, sier Barclays-økonomene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.