København (NTB-Ritzau-TT): Natt til søndag ble det sagt fra flygernes side at de hadde levert et tilbud til ledelsen i SAS som imøtekom alle selskapets krav.

Les: SAS-forhandlinger under stort trykk

Nå viser det seg at ledelsen i SAS ikke er av samme oppfatning.

– Ritzau erfarer at forhandlingene om SAS' spareplan fortsatt er i gang fordi flygernes tilbud til selskapet ikke er i nærheten av å oppfylle ledelsens krav, skriver nyhetsbyrået Ritzau tidlig søndag formiddag.

Framgang
Derimot skal det være framgang i forhandlingene om en ny avtale mellom kabinpersonalet og ledelsen i flyselskapet SAS, meldes det fra København.

– Vi opplever en lydhørhet fra SAS' side, sier en kilde på personalsiden til Ritzau.

Men lørdag kveld kunne de danske kabinansatte i fagforeningen CAU melde om fortsatt framgang.

CAU-leder Helge Thuesen sa da at det så ut til å være en større vilje til å nå fram til en avtale mellom de danske kabinansatte og ledelsen.

SAS har innkalt til styremøte søndag for å ta stilling til om flyselskapet kan drives videre. SAS' ledelse sier at forhandlingene må være ferdige til da.

SAS har ikke opplyst hvor eller når møtet som kan avgjøre selskapets framtid, skal holdes.

Imøtekommer alt
– Straks etter midnatt overleverte pilotforeningene et tilbud som imøtekommer SAS på alle de områder som er etterspurt, og som gjør at forhandlingene kan avsluttes på en framgangsrik måte, sa Jens Lippestad, leder for de norske SAS-flygerne og forhandlingsleder overfor SAS.

Det har vært minimalt med nyheter om forhandlingene i København, som ble innledet fredag og ventes å fortsette hele helgen.

Redningsplan
Forhandlingene skal komme fram til en løsning for SAS slik at redningsplanen som ble framlagt mandag, kan settes ut i livet. Planen innebærer blant annet salg av eiendeler, nedbemanning med 6.000 ansatte, lønnskutt og endringer i pensjonsordningene.

Redningsplanen er en forutsetning for at SAS skal få den nødvendige kapital fra banker og statene i Sverige, Danmark og Norge. Uten denne kapitalen er det lite sannsynlig at selskapet unngår konkurs i løpet av kort tid.

Lørdag kveld sa ledelsen at den ikke kunne gi noen garantier for at flygingene fortsetter mandag, etter at de hittil har fastholdt at de flyr som vanlig mandag.

– Vi kan ikke gi noen garantier om at vi flyr framover. Søndag fatter styret sin beslutning om hvordan fremtiden ser ut, sa pressesjef Elisabeth Menzi til svenske Expressen.

SAS-kuttene tilsvarer bare femtilappen per billett

Ap frykter for Widerøes fremtid

Nordmenn har mest tro på SAS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.