Paretos analysesjef Rune Juliussen og kollega Kristian Diesen oppgraderer seismikkselskapene i en markedsoppdatering for september.

På lang sikt ser utsiktene for seismikkbransjen stadig sterkere ut med høye oljepriser og lav reserveerstatning, mener Pareto. Nå stiller de spørsmål om oppgangen kan være helt inn til neste tiår.

- Kapasitetsøkningen i seismikkflåten vil toppe seg i 2008. En rekke nye fartøyer er ventet å komme i markedet de neste 18 månedene, men det er ikke nok til å bremse veksten, mener Pareto som lister opp flere faktorer som tyder på en forlenget seismikk-syklus og som enda ikke er priset full inn.

Seismikkmarkedet er stramt på grunn av:

  • Stadig økning i etterspørselen drevet av nye datainnsamlingsmetoder som "wide azimuth"
  • Mer produksjonsrelatert seismikk (4D)
  • Nye markeder, hovedsakelig i Asia/Australia, vokser raskt
  • Økende etterspørsel og krav om langtidskontrakter fra nasjonale oljeselskaper

Pareto øker nå kursmålene for de store aktørene i seismikkindustrien. Kursmålet i PGS økes fra 170 til 200 kroner, TGS-kursmålet økes fra 158 til 163,50 kroner mens CGGVeritas økes fra 220 til 240 euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.