Det skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke unaturlig at tanken om sekstimersdag skaper motstand, men jeg er litt overrasket over hvor sterke reaksjonene er. Sekstimersdagen kommer, sier Øystein Dørum til DN.

LO-leder Gerd Liv Valla har tatt til orde for sekstimers arbeidsdag og overbeviste tidligere i uken investor Stein Erik Hagen at forsøk med kortere arbeidsdag er fornuftig. Nå får hun støtte fra sjeføkonomen i DnB Nor Markets - en del av Norges største finanskonsern.

Dørum mener de økonomiske tyngdelovene vil dra oss mot sekstimersdagen.

- Vi har unnet oss kortere arbeidsdag, kortere arbeidsuke og lengre ferie. Det helt naturlig, for ikke å si uungåelig, at vi tar ut noe av velferdsveksten i mer fritid når vi produserer mer per hode, sier Dørum til avisen.

Sjeføkonomen mener en sekstimers arbeidsdag må innføres over tid fordi økt produktivitet neppe vil kompensere for hele nedgangen i arbeidstid. Han mener også at en slik endring må tilpasses hver enkelt bedrifts lønnsevne og konkurransesituasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.