Rød-grønn må ministeren være - den som skal lede arbeidet med landets it-fremtid. Og så bør det nok være en person som er opptatt av bredbånd, hvis Senterpartiet får velge. For infrastruktur ut i de tusen hjem samt opplæring og personvern står sentralt i partiets it-prioriteringer.

It-politikk får lite plass på Stortinget, men ifølge Senterpartiet er det svært viktig for vår fremtid, både den økonomiske og miljømessig.



Les Senterpartiets it-prioriteringer og vurder hvem som bør få it-stemmene under valget:





 

”Senterpartiet mener at de tre viktigste sakene er tilgang til et godt kommunikasjonsnett, IKT-kompetanse, samt personvern.

Når det gjelder tilgang, jobber vi aktivt for å bygge fiberbasert kommunikasjonsnett i hele landet, og sørge for at bedrifter, offentlige institusjoner og alle husholdninger har tilgang til fiberbasert bredbånd i offentlig eie innen 2015. Vi mener at markedet skal utnyttes aktivt i utbyggingen, og at det må etableres offentlige støtteordninger i områder der det ikke er grunnlag for kommersielle tilbud. Vi er opptatt av at alle skal ha tilgang, på tvers av alder, geografi, sosiale skillelinjer, funksjonsnivå og annet. Arbeidet med universell utforming må prioriteres.

Når det gjelder IKT-kompetanse, er dette en nødvendig forutsetning for å ha reell tilgang. Vi vil prioritere arbeidet for å sørge for at alle skoler får tilstrekkelig tilgang til nye læremidler og oppdatert informasjonsteknologi. Elevene må få kunnskap i å innhente og bearbeide informasjon kritisk. IKT-kompetanse er et relevant satsingsområde innen Kunnskapsløftet. Samtidig er det nødvendig at offentlig sektor investerer i IKT-utstyr og IKT-kompetanse for å legge til rette for en mer effektiv bruk av IKT i den enkelte sektor, på tvers av sektorene, og i det offentliges kommunikasjon med innbyggere og næringsliv. Økt forskerutdanning, og tiltak for å øke IKT-kompetansen i arbeidsstyrken er også sentralt.

Personvernet har en sårbar stilling i møtet med den teknologiske utviklingen. Senterpartiet er bekymret over dette, og vil blant annet bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen mot datalagringsdirektivet, ettersom direktivet har store personvernkonsekvenser.”





”IT er sentralt for at Norge skal kunne bli en ledende kunnskapsnasjon – og av samme grunn er det sentralt for både vår økonomiske utvikling, og velferd. Senterpartiet mener at fremtidsrettede bredbåndsløsninger basert på fiberkabel er en kritisk infrastrukturinvestering for nasjonen. Samtidig vil vi hindre framvekst av digitale klasseskiller basert på geografi og sosial tilhørighet.

IKT-sektoren har en fundamental betydning for produktivitetsveksten i økonomien. Samtidig er det også en del av nøkkelen for å få til en overgang til en grønn økonomi. IKT kan være viktige virkemidler innen alt fra reduksjon av utslipp fra samferdselssektoren gjennom intelligente transportsystemer, til overvåkning, forskning og forvaltning av klima, natur og miljø.”







”Vedkommende bør utpekes fra en av de rødgrønne partiene, men hvem det blir, overlater vi til regjeringsforhandlingene.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.