Oslo: Lise Christoffersen, Arbeiderpartiets talsperson i Nav-saker, mener arbeidsminister Robert Erikssons detaljerte brev til Nav-ledelsen er en litt underlig fremgangsmåte.

– Han setter ledelsen litt sjakkmatt, sier Christoffersen.

Brevet ble sendt etter at Eriksson mottok forslag til tiltak i Nav fra et ekspertutvalg han har satt ned.

– Jeg ser det som helt naturlig at statsråden diskuterer forslagene, og at han i sin alminnelige styringsdialog tar opp disse tingene og gir Nav noen signaler om hvordan det skal gripes an. Men å få det detaljert så til de grader, er litt underlig, sier Christoffersen.

Hun stusser over brevet siden regjeringen arbeider for forenkling i offentlig sektor gjennom mindre detaljregulering.

– Det er litt liv og lære her. Jeg synes politikere i altfor stor grad detaljstyrer. Vi må stille realistiske forventninger og så gi nødvendige rammer for å oppnå dette. Man må kunne diskutere, men å instruere ned på detaljnivå blir en litt annen ledelsesfilosofi, sier Christoffersen.

Hun mener Eriksson snarest bør informere Stortinget.

– Det virker ikke som om redegjørelsen i budsjettet går grundig nok inn i situasjonen i Nav, sier hun og viser både til riksrevisjonens siste rapport, flere artikler i DN den siste tiden og ekspertutvalgets innstilling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.