Den amerikanske riggveteranen er i Oslo for å snakke om fremtiden i boreriggmarkedet på Marine Money-arragementet under NorShipping.

Han snakker varmt om nye aktører og nye ideer. Samtidig strever norske Sevan Marine med å overleve. Sevan skiller seg klart ut blant verdens riggselskaper med sine iøyefallende og annerledes sylinderformede enheter for flytende produksjon av olje og gass. Tidlig i mai skilte selskapet ut Sevan Driller, som har slitt med finansiering og noteringen på Oslo Børs.

- Kjenner du til Sevan?

- Ja, ja. Jeg vet at de har store problemer nå.

- Men det er jo en aktør med nye ideer, og de har holdt på i ti år nå, og sliter?

- Ja, de hadde det. Og jeg tror de bygget for mye av det før de hadde testet det ut i virkeligheten. Jeg mener at enhetene for flytende produksjon har bevist at de virker. Men når det kommer til ideen om å bruke dette designet til en borerigg, som er mer følsom for bevegelser og slikt, så mener jeg at juryen fortsatt er på bakrommet, sier han.

Men legger raskt til:

- De borer i Brasil nå. Hvis det blir en suksess, så er dette et nytt verktøy i verktøykassen offshore, og det er bra, sier han.

- Hvis Sevan Marine går konkurs, kommer noen til å kjøpe dem?

- Ja, selvfølgelig. Ja, det tror jeg. Hvis det skjer er det smertefullt for aksjonærene og for bankene som har lånt dem penger. Men eiendelene går ikke sin vei, mener han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.