Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's annonserte i dag, mandag, at de vurderer å senke sin rating av Hellas´gjeld. Med andre ord anslår byrået at risikoen for at landet ikke klarer å betjene sin statsgjeld har økt ytterligere.

Landets underskudd på statsbudsjettet er nå på nesten 13 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP). Det er fire ganger mer enn hva EU tillater under normale markedsforhold.

Siden markedene har vært alt annet enn normale det siste året, er denne grensen midlertidig opphevet. Problemet er at Hellas´ gjeld er så stor at stadig flere har problemer med å se hvordan landet skal klare å gjenvinne kontrollen.

Enkelte har gått så langt som å trekke paralleller mellom Hellas og situasjonen i Emiratene. I dag uttalte sjefen for den europeiske sentralbanken, Jean-Claude Trichet, at også han er bekymret.

- Situasjonen i Hellas er meget vanskelig. Vi kjenner alle til tallene og vet at noen modige beslutninger er nødvendig for å få situasjonen tilbake på sporet, sa Trichet i en tale til Europaparlamentet i dag, ifølge nettavisen epv.dk.

Les også: - Hellas er ikke konkurs

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.