SAS Norge får millionbot etter dom i saken om industrispionasje mot Norwegian.

Les mer her:SAS dømt for industrispionasje

Borgarting lagmannsrett har idømt SAS Norge en bot på fire millioner kroner for å uberettiget ha innhentet og brukt bedriftshemmeligheter fra konkurrenten Norwegian.

SAS ble frikjent i Asker og Bærum tingrett ifjor.

- Ingen nye momenter
- Det er klart at vi er jo både skuffet og overrasket over at Borgarting lagmannsrett har kommet til en annen konklusjon enn tingretten. Vi ser ikke at det er kommet til noen nye momenter i saken, sier SAS Norge-sjef Ola Strand til DN.no.

Da DN.no tok kontakt med ham ved 12.30-tiden tirsdag, jobbet man på spreng for å sette seg inn i dommen.

- Vi har akkurat fått dommen. Nå må vi bruke tid på å sette oss inn i den og premissene. Akkurat nå jobbes det på høygir her, sier Strand.

Vurderer å anke
- Kommer dere til å anke dommen?

- Det er litt for tidlig å si ennå, men sannsynligheten er tilstede. Vi trodde at frifinnelsen fra Asker og Bærum tingrett skulle stå seg, svarer Ola Strand.

Ifølge dommen har SAS Norge, som tidligere het SAS Braathens, gått inn og hentet sensitiv informasjon om Norwegian gjennom bookingsystemet Amadeus i perioden desember 2001 til november 2005.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.