For å få fortgang i prisstigningen ber han hotelltoppene Petter Stordalen og Jan Rivelsrud slutte å slåss.

Ikke bare glede
Hotellene i Oslo opplever en pågang av gjester man ikke har sett på en stund, men likevel er det ikke bare glede: Lykkeligvis for gjestene, men til større bekymring for hotellselskapene stiger ikke prisene like mye som etterspørselen etter hotellrom skulle tilsi.

- Nå må du lengre ut enn Klækken (ved Hønefoss, red.anm.) for å finne ledige rom, sa eiendomsinvestor Christian Ringnes da han beskrev Oslos hotellmarked under en presentasjon i Millenniumssuiten på Grand Hotell i Oslo mandag.

I disse dager gjester blant annet 5.000 internasjonale bibliotekarer Oslo-hotellene.

- Har dere lagt merke til at det er litt roligere på nattklubbene?, spurte Ringnes.

- Slutt og sloss
Ringnes, som har eierandeler i Nordens nye store hotelleiendomsselskap Norgani, håper overnattingsprisene vil stige. Fra hans ståsted er det et problem at de største aktørene kjemper så hardt mot hverandre om kundene at prisene holdes nede.

- Jeg skulle ønske at våre venner Jan og Petter og andre sluttet å slåss med hverandre. Det skulle ikke være nødvendig når byen er full, sier Ringnes og sikter til Rica-sjef Rivelsrud og Choice-sjef Stordalen.

Han bemerker at dette også gjelder andre hotellaktører som Radisson SAS.

- Oslo er tross alt et billig sted å bo på hotell – inntil du begynner å spise og drikke.

Christian Ringnes
Christian Ringnes (Foto: Henrik D. Meyer)
Tror prisene vil stige
Ringnes forstår at hotellkjedene kjemper om de største kundene, men selv om de er viktige mener han at det ikke er så viktige å sikre seg en storkunde som prispresset signaliserer.

Selv er Christian Ringnes overbevist om at overnattingsprisene vil gå opp.

- De vil stige, og du vil se prisstigning allerede i år. Det er ikke lenge før prisene vil stige 10-15 prosent, sier Christian Ringnes til dn.no.

- Det kommer til å se bra ut, med mindre det skjer noe helt ekstraordinært, sier Ringnes.

Christian Ringnes har også tro på utleiemarkedet for kontoreiendom.
Les mer om det her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.