Han kaller funnet som "manna fra himmelen", skriver Dagens Næringsliv.

Det var stor stemning på rådhuset da nyheten plutselig kom fredag.

- Vi var ikke sikker på hva vi skulle tro siden det var 1. april, men når OD sier det, så stoler vi på det, sier han til DN.

Han har store forhåpninger både for nordnorsk næringsliv og for Hammerfest som petrohovedstad i nord. Like utenfor bysentrum ligger gassfabrikken til Snøhvit.

Håper på flere arbeidsplasser
- Jeg tror dette vil gi flere arbeidsplasser i Nord-Norge, og det kan være med på å stoppe befolkningsnedgangen. Jeg tror etterhvert at vi kan få en befolkningsøkning. Det kan også få stor betydning for realiseringen av et tog II på Snøhvit, sier han.

Johan Petter Barlindhaug, nordområdeprofessor og eier i oljemyggen North Energy, har Barentshavet som hovedsatsingsområde og er blant selskapene med flest boringer i området i inneværende år. Hvis de høyeste Skrugaard-anslagene stemmer, vil det være mer enn dobbelt så stort som Goliat-feltet.

- Vitamininnsprøyting
- Dette er en ordentlig vitamininnsprøyting. Oljeselskapene har vært veldig skuffet over Barentshavet og noen har gitt opp. Derfor er det veldig artig med dette funnet. Og ekstra artig at det er et oljefunn. Det øker forventningene til boringene i Barentshavet som er planlagt i år og vil løfte Barentshavet som ny oljeprovins, sier han til DN.

Les også: Kan ha funnet én av mange oljefeller

<b>- Den viktigste hendelsen på norsk sokkel de siste ti årene</b>

<b>- Helt utrolig bra</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.