Det er viktig for Storbritannias nasjonale interesser at landet forblir en del av EU, mener statsminister David Cameron.

Cameron måtte mandag møte i det britiske Underhuset for å forsvare sitt veto mot en endring av Lisboatraktaten og sitt nei til å være med på en ny finanspolitisk pakt.

Den britiske statsministeren vil på ingen måte unnskylde beslutningen om å avvise en traktatendring, men begrunner sitt veto på EU-toppmøtet i helgen blant annet med at han dro til Brussel for å sikre en avtale for alle EUs 27 medlemsland.

Men den avtalen som lå på bordet, var ikke bra for britiske interesser, fastslo han i talen til Underhuset.

Samtidig understreker Cameron at EU er viktig for Storbritannia.

- Storbritannia skal fortsatt være et fullt medlem av EU, og det som skjedde i forrige uke, vil ikke endre på det. Vårt medlemskap i EU er i vår nasjonale interesse. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.