Prisraset i solenergibansjen tvang tirsdag solenergiselskapet Renewable Energy Corp. (Rec) til å legge ned siste rest av produksjon i Norge.

Tross oppnådde kostnadsreduksjoner på hele 25 prosent kunne ikke Rec-ledelsen forsvare at det lakk 40 millioner kroner kroner ut fra virksomheten i Porsgrunn, hver måned, opplyste konsernsjef Ole Enger i Rec på en presentasjon tirsdag.

Dermed er det kun hovedkvarteret i Sandvika igjen i Norge for innovasjonsbedriften med røtter tilbake til etableringen av ScanWafer for snart tjue år siden.

- That's it, sier konsernsjef Ole Enger i Rec til DN.no.

Han medgir at det er vemodig at den norske virksomheten nå legges ned samtidig som at det også har vært nødvendig. Han går langt i å antyde at man skulle ha trukket seg ut fra Norge for lenge siden.

- Vi har jo investert 80 prosent ute og 20 prosent hjemme, vi burde jo ha investert mer ute og mindre hjemme. Det er det som er læringen, sier Enger.

Han er likevel enig i at Rec neppe hadde vært der selskapet er i dag uten den norske gründervirksomheten.

- Det er klart at vi var avhengig av den, men vi skulle ikke ha fortsatt å investere i Norge, sier han.

Rec har lagt ned fabrikkene i Norge i hurtig tempo det siste drøye halvåret. I oktober ble det kjent at fabrikken i Narvik, den ene fabrikken i Glomfjord og to på Herøya skulle legges ned. I mars var turen kommet til den gjenværende fabrikken i Glomfjord, og nå mindre enn to måneder etter var det altså over for de to siste fabrikkene på Herøya.

Kilde: Selskapet, NTB.

Les også:
Prisras preger Rec


REC legger ned på Herøya

- Burde vært mer langsiktig


Rec-løft på børsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.