– Jeg synes det er bra at dette nå blir tatt opp og kritisert. På meg virker det som om de burde følge regelen i næringslivet: Den som har ansvar må gå, sier Ulltveit-Moe til Aftenposten.

– Det er en rekke toppolitikere på Stortinget som har stått for manglende prioriteringer og bruk av store penger, ikke egne penger, for Stortingets bekvemmelighet.

Ulltveit-Moe peker på at «Finansdepartementet styrer alle pengene unntatt i Stortinget.»

– Reelt og formelt står Stortinget på topp av maktpyramiden i Norge. Det er uhyre viktig for legitimiteten, og for demokratiet i Norge, i en tid hvor demokratiet er under trussel mange steder, sier han.

Flere partier har krevd Thommessens avgang etter den siste byggesprekken på nesten 500 millioner kroner. Siden regjeringspartiene har stilt seg på Thommessens side, er det KrFs stemmer som blir avgjørende. Onsdag sa KrF-leder Knut Arild Hareide at han ikke vil la det trekke ut i langdrag før partiet avgjør Thommessens skjebne.

Men Ulltveit-Moe mener det er Høyre som burde avklare saken og peker på statsminister Erna Solberg (H).

– Erna Solberg har vist seg svært handlekraftig tidligere. Jeg vil tro at det er en konklusjonen som kan komme her også.(Vilkår)

Ladbart for de rikeste
Bentley Bentayga kommer i ladbar versjon, heldigvis er det fremdeles plass til champagnen.
00:53
Publisert: