Ryanairs frittalende sjef Michael O'Leary la i ettermiddag frem planene for storsatsingen på Rygge flyplass. Selskapet skal ha tre fly på basen, og vil starte opp 16 nye ruter ut av landet fra mars 2010. Samtidig benyttet O’Leary anledningen til å gi forbrukerombud Bjørn Erik Thon en ganske saftig utskjelling.

Ryanair og forbrukerombudet har vært i mange krangler tidligere, og det er heller ikke første gang O’Leary kaller Thon idiot.

Kranglene har blant annet gått på at forbrukerombudet har ment at lavprisselskapet driver villedende markedsføring, og har uoversiktlig bruk av gebyrer.

- Nå igjen?
- Kaller han meg idiot nå igjen? Han pleier jo å kalle meg en idiot, så det har jo blitt en vanesak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til DN.no.  

Han sier han har forsøkt å heve seg over det.

- Jeg pleier ikke å svare når han kaller meg idiot, og gjør det ikke nå heller.

- Ikke med et synonym heller?

- Vi er saklige og ordentlige i det vi gjør, og bruker lovverket vårt. Vi skriver brev til Ryanair hvis vi mener de har gjort noe galt, og det kommer vi til å fortsette med uavhengig av O’Learys utbrudd i dag, sier forbrukerombudet.

- Nesten litt stolt
Thon sier han er usedvanlig avslappet i forhold til å bli kalt idiot av O’Leary.

- Jeg er nesten litt stolt over at lille forbrukerombudet i Norge blir lagt merke til av selveste Michael O’Leary i et av verdens største flyselskaper.

Han har tydeligvis blitt påvirket, og legger merke til det vi gjør, konkluderer Thon.

- Og da har vi kanskje lykkes godt når O’Leary skjeller meg ut. Men vi henfaller ikke til den slags, og bruker helt andre våpen. Han tenker vel kanskje som så at all pr er god pr, sier Thon, som heller ikke ser bort fra at O’Leary faktisk mener han er en idiot.

Neste gang Ryanairsjefen kommer til Norge, synes Thon at O’Leary burde hilse på, og se hva forbrukerombudet jobber med, sier Thon.

DNtv: Se Ryanair-sjefens uttalelse i videoen over denne artikkelen.

Og ikke minst - se video fra da Olav Thon byttet hodeplagg med Ryanair-sjefen:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.