I seks dager har Tom Walther Steen sittet på tiltalebenken i Oslo tingrett. Han er tiltalt i Norges første kursmanipuleringssak, skriver Dagens Næringsliv.

Sluttkursmanipulasjon kan beskrives som kjøp eller salg på slutten av handelsdagen med det formål å flytte kursen til et kunstig nivå.

"Dette unner jeg ingen"
I 2004 skal Steen ifølge tiltalen ha forsøkt å shortselge aksjer i det norske katalogselskapet Findexa på vegne av verdipapirfondet Pretorian Ltd. på et unaturlig lavt nivå. Hensikten skal ha vært å bedre årsresultatet for verdipapirfondet. Det er seks års strafferamme for markedsmanipulasjon.

Les også: Forvalter tiltalt for manipulasjon

- Jeg føler at jeg har begått et drap i aksjemarkedet. Det er tøft. Dette unner jeg ingen. Dette er til skrekk og advarsel for andre aktører. Du kan bryte loven, uten å være klar over det, sier tidligere fondsforvalter Tom Walther Steen (39).

"Føler at fremtiden kollapser"
Tiltalen har gjort det vanskelig for Steen å få ny jobb.

- Du får indirekte et jobbforbud innenfor finans. Det er helt umulig å søke på jobber når du er siktet av Økokrim. Aktører er redde for å bli forbundet med Økokrim. Man føler at fremtiden bare kollapser. Det jeg er fortvilet over, er at de bruker så lang tid. Man føler at man blir straffet løpende, ved å ikke få en avkl#229. Det verste er å ikke vite hva som skjer fremover. Det er litt synd at det er så dårlig rettskapasitet at det tar tid. Denne saken drar så ut. Livet stopper fullstendig opp, bare det å møte en ny kjæreste er vanskelig, sier Steen til DN.

En av tankene Steen leker seg med er å utgi bok om den omstridte transaksjonen og om livet i finansbransjen. Tittelen er ihvertfall klar: Pretorian , etter fondet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.