Rikard Storvestre kjenner papirselskapet Norske Skog godt, og i sommer trodde han at det kriserammede selskapet hadde lysere tider i møte.

Fra sin base i Natal i Brasil kjøpte han seg derfor opp til å bli største aksjonær i papirselskapet, med en eierandel på 3,9 prosent. Da papirselskapet kom med resultater for snaue to uker siden, satte han den brasilianske morgenkaffen sin i vrangstrupen, skriver Dagens Næringsliv.

- All tillit Sven Ombudstvedt har bygd opp i markedet over år, tok det bare én dag å ødelegge, sier Storvestre til DN.

I dagene etter resultatet falt Norske Skog-aksjen over 20 prosent og siden har kursen nærmest stått stille.

- Tilliten til Ombudstvedt er veldig, veldig svekket og veien er kort til at han ikke har tillit. I et annet selskap med en annen eierstruktur, så hadde han ikke vært der lenger. Så enkelt er det, sier Rikard Storvestre.

- Totalt strategiskifte
Storvestre ble kraftig provosert da Ombudstvedt sa til DN i forbindelse med resultatpresentasjonen at det ikke var aktuelt å jobbe for sammenslåinger i papirbransjen, fordi det var det så stor usikkerhet rundt finansiering av en slik løsning.

- Nå melder Ombudstvedt om et totalt strategiskifte. Fra å være veldig, veldig positiv til sammenslåinger og noe bransjen var helt avhengig av, til å mene at han skal greie å sette opp avispapirprisene, uten konsolidering. For meg er det håpløst. Det er så ulogisk at det nesten ikke er til å tro at det kommer fra en voksen mann, sier Storvestre.

Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt sier han ikke ønsker å kommentere kritikken fra selskapets største aksjonær, Rikard Storvestre, direkte.

- Ikke en realistisk løsning nå
- Vi ønsker selvfølgelig ikke å diskutere med våre aksjonærer gjennom media, skriver selskapets kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i en mail til DN.no.

Dybevig sier at Norske Skog ønsker sammenslåinger i papirbransjen, men at det er en løsning som ikke er realistisk nå.

- Det Sven Ombudtsvedt har understreket er at det er mindre sannsynlig nå, når det er krise i Europa, sier Dybevig.

Dybevig sier at selskapet vil styre produksjonskapasiteten i forhold til markedets tilbud og etterspørsel etter papir.

- I tillegg kommer vi til å gå ut med prisøkninger fra nyttår av. Det bedrer vår lønnsomhet og vi mener det er rom for det i dagens marked, sier Dybevig.

Dybevig sier at prisøkninger bedrer driftsmarginen før avskrivninger, og at den bør bli bedre enn ni prosent, slik den var i andre kvartal i år.

- Vi arbeider for at den marginen skal bli bedre, sier Dybevig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.