En av paragrafene i tiltalen mot den tidligere svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin kan, ifølge hans forsvarer, ikke benyttes fordi Pallin er svensk statsborger.

- Statsadvokaten har ikke påtalemyndighet. Det må i så tilfelle kongen i statsråd gjøre, sier advokat John Christian Elden i sin prosedyre i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Elden krever dermed at hele tiltalen mot Pallin avvises av tingrettsdommer Torjus Gard.

- Jeg mener prinsipalt at tiltalen avvises, subsidiært at Pallin frifinnes, sier Elden.

Aktor Susie Bergstrand mener å ha sakene under kontroll:

- Saken er overført til Norge i samråd med svenske myndigheter, sier Bergstrand som en replikk til Eldens ønske om å avvise tiltalen mot Claes Pallin.

Svært uenig
Aktor har lagt ned påstand om at Claes Pallin skal dømmes til et år og åtte måneder i fengsel , hvorav åtte måneder gjøres betinget. I tillegg krever aktor en inndragning på kroner 120.998.

Dette er, ikke overraskende, Pallins forsvarer svært uenig i. Han sa i retten at han ikke forstod bakgrunnen for det påståtte inndragningsbeløpet.

- Etter min oppfatning er det dekning for å si at Pallin fikk betalt for en flybillett på forhånd og 4000 kroner i etterkant. I den grad retten finner det som et straffbart forhold, så kan man inndra 4000 kroner som er fortjenesten, sier advokat Elden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.