Nylig viste en undersøkelse at sju av åtte eiendomsmeklere i Bergen opererte med ulovlige lokkepriser ved salg av boliger. Verdivurderingen på boligen ble bevisst satt lavt for å trekke flere interesserte til visning.

– Vi er særlig interessert i saker der du har budt prisantydning eller over, men likevel ikke får kjøpe boligen. Det er en sterk indikasjon på at lokkepris er brukt, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon

På Forbrukerombudets internettsider kan boligkjøpere tipse dersom de opplever kraftig sprik mellom verdifastsettelsen på boligen og salgssummen. Å spekulere i slik prissetting er ifølge ombudet ikke tillatt.

– Dette er en viktig sak for mange forbrukere, fordi det dreier seg om store summer når en bolig skifter eier. Det må derfor stilles strenge krav til eiendomsmeklere som har en sentral role og salgs- og kjøpsprosessen, sier Thon. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.